articles @ nrgsens.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Grote werken

Grote werken

De S-Power heatpipes worden niet alleen op kleine schaal toegepast. De heatpipes vinden ook hun weg naar mega projecten. Nú al worden heatpipes ingezet vanwege hun zeer efficiente warmtewinning uit zonlicht op kantoorgebouwen. En ook de eerste stadverwarmingsinstallatie draait inmiddels op S-Power heatpipes. 

ES&S werkt samen met Duitse partners die ervaring hebben met het ontwerpen en installeren van grootschalige solarthermische projecten. Deze projecten vindt u in Graz (Oostenrijk) Brandenburg en Leipzig. Solarthermische installaties voeden daar op efficiënte wijze bestaande stadsverwarmingssystemen. 

Voorbeelden

Stadsverwarmingsproject in Graz, Duitsland

Verenigde Naties in Genève 

Solarthermische techniek is ook toepasbaar op woon- en kantoorgebouwen. Het gebouw van de Verenigde Naties in Genève is onlangs voorzien van een S-Power installatie ter ondersteuning van tapwater voor keuken, douches en hotelaccommodaties en verwarming.

Er is voor S-Power gekozen vanwege de lange levensduur en het feit dat er geen rendementsverlies van de buizen kan optreden door het gepatenteerde volledig vacuümsysteem. Hierdoor is sprake van een betrouwbare energielevering als UV-instraling door licht aanwezig is. Door de lange levensduur, geen rendementsverlies en hoge energieopbrengst is de energieprijs - gerekend vanuit de 20 jaar garantietermijn op de buizen - erg laag. Bij dit soort installatie komt de energieprijs per kWh uit op ca. € 0,02 - € 0,04.